Beloning en cashback kaarten

Aankoop kaarten

Als je een aankoopkaart wilt omdat je wilt vermijden dat je rente op je uitgaven betaalt, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een lange rentevrije periode.

Zorg ervoor dat je weet hoeveel rente je in rekening wordt gebracht wanneer het 0% tarief afloopt. Als je denkt dat je niet in staat bent om binnen deze periode af te lossen wat je verschuldigd bent, moet je kiezen voor een kaart met een laag jaarlijks kostenpercentage.

Als alternatief kan je ook van plan zijn om je saldo te verplaatsen naar een overschrijvingskaart met 0% saldo wanneer je rentevrije periode op de aankoopkaart ten einde loopt.

Combinatie van balans en aankoop kaarten

Bij het kiezen van een balans en aankoopkaart, moet je kijken naar de introductietarieven voor elke kaart.

Sommige kaarten bieden een 0% tarief op zowel saldo-overdrachten als aankopen voor hetzelfde aantal maanden, terwijl andere kaarten een langer 0% tarief op aankopen kunnen bieden dan saldo-overdrachten, of vice versa.

Denk na over wat voor jou het belangrijkst is. Als je bijvoorbeeld weet dat je nieuwe uitgaven snel kunt aflossen, maar het langer duurt om je saldo te saneren, dan is de beste kaart voor jou waarschijnlijk een kaart met een langer introductietarief voor overschrijvingen per saldo en een korter tarief voor aankopen.

Kaarten die krediet opbouwen

Het jaarlijks kostenpercentage is meestal het belangrijkste punt om te overwegen bij het kiezen van een creditcard, omdat deze meestal veel hoger is dan het jaarlijks kostenpercentage die door andere typen creditcards in rekening worden gebracht.

Probeer elke maand je saldo volledig af te lossen, want dit zal je helpen om je kredietscore te verbeteren.

 

Saldo overschrijvingskaart

Een saldo overschrijvingskaart is ontworpen om de rente te verminderen die je betaalt op je bestaande creditcard schulden.

Met dit in gedachten, moet je overwegen of je het langste aantal maanden met een rentepercentage van 0% wilt hebben (wat meestal betekent dat je bij aanvang hogere overschrijfkosten moet betalen), of dat je liever voor een kortere renteperiode van 0% gaat (met lagere kosten).

Als je voor het laatste kiest, moet je er zeker van zijn dat je kunt aflossen wat je verschuldigd bent binnen de kortere inleidende periode van 0%, zodat je niet wordt getroffen door steile rentekosten over wat je nog verschuldigd bent als het 0% tarief afloopt.

Kaarten voor gebruik in het buitenland

Als je op zoek bent naar de beste creditcard om in het buitenland te gebruiken, kijk dan zowel naar de kosten voor het opnemen van contant geld als naar de kosten voor het gebruik van de kaart om iets te betalen terwijl je op reis bent.

Je moet ook het jaarlijks kostenpercentage vergelijken, zodat je het goedkoopste tarief kunt vinden als je weet dat je niet elke maand je saldo volledig gaat aflossen.

Kaarten met laag tarief

Kaarten met een laag tarief hebben het doel om een consistent concurrerend jaarlijks kostenpercentage aan te bieden, en kunnen minder gedoe zijn dan kaarten die voortdurend veranderen als de inleidende periode van 0% afloopt. Wanneer je voor een kaart met een laag tarief kiest, moet je kiezen voor de kaart met het laagste jaarlijks kostenpercentage die je kunt krijgen.

Als je al een creditcard hebt waar je een saldo tegenover wilt zetten, kijk dan hoe de berekende rente zich verhoudt tot het tarief dat je momenteel betaalt, zodat je zeker weet dat je een besparing zult maken door je saldo te verplaatsen.

Beloning en cashback kaarten

Als je een beloningskaart wilt, kijk dan goed naar de werkelijke waarde van de aangeboden beloningen. Veel van de aangeboden punten kunnen worden ingewisseld als korting op jouw boodschappen in de supermarkt of op vluchten bij bepaalde luchtvaartmaatschappijen.

Denk na over hoeveel je de neiging hebt om elke maand uit te geven met je creditcard en bedenk hoeveel de beloningen die je krijgt voor jou de moeite waard zijn. Als je geen beloningen wilt die gekoppeld zijn aan een bepaalde winkel of luchtvaartmaatschappij, kun je misschien beter kiezen voor een cashback kaart, omdat je dan het geld kunt uitgeven aan alles wat je wilt.

Je moet ook controleren of er een jaarlijks kostenpercentage is, en hoeveel dat is.

Vergeet niet dat dit type kaart alleen de moeite waard is als je elke maand zeker je saldo volledig aflost. Als je dit niet kunt doen, zal de in rekening gebrachte rente al snel opwegen tegen de voordelen van de aangeboden beloningen.