Een creditcard is super handig wanneer je op vakantie bent en een auto wilt huren. Je kunt dan je borg ermee voldoen. Ook is een creditcard ideaal wanneer je vaak naar het theater gaat en daarvoor online je kaartjes koopt. De meeste betalingen die je doet met je creditcard zijn namelijk verzekerd. Echter wanneer je vaak je creditcard gebruikt voor grotere aankopen dan is dat niet altijd voordelig. In zo’n geval kun je wellicht beter een goedkope lening afsluiten. Een lening is bijvoorbeeld handig wanneer je de babykamer in orde wilt maken, een verbouwing wilt realiseren of een andere auto moet kopen. Op leningen.nl vind je voor ieder doel de meest goedkope lening.

Op zoek naar een goedkope lening?

Om te bepalen of een aangeboden lening voordelig is, let je op een aantal belangrijke factoren. Allereerst controleer je de rente van de lening. Hoe lager de rente, des te minder kosten je betaalt. De looptijd heeft op zijn beurt ook veel invloed op het maandelijks te betalen bedrag. Hier geldt hoe korter de looptijd van de gekozen lening, hoe minder rente je in totaal betaalt, dus hoe goedkoper de lening. Uiteindelijk is dus een kortlopende lening met een lage rente de meest voordelige lening. Echter moet je daarbij wel opletten of het maandbedrag dat je steeds dient af te lossen niet te hoog gegrepen is voor jouw budget. Is dit het geval kies dan voor een lager geldbedrag of een iets langere looptijd, zodat het maandbedrag ook omlaag gaat. Wanneer je kiest voor een lening die voor jouw budget eigenlijk te duur is kun je ernstig in de financiële problemen komen dus het is heel belangrijk om hier goed op te letten.

Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet?

Bij het afsluiten van een lening heb je over het algemeen keus uit twee verschillende leenvormen. De eerste vorm, een persoonlijke lening, vraag je een lening aan waar de looptijd en de rente vooraf is vastgesteld. Het leenbedrag ontvang je in één keer op je rekening. Wanneer je kiest voor een doorlopend krediet is daarentegen enkel een kredietlimiet vastgesteld. Je bepaalt zelf óf en hoeveel geld je opneemt binnen deze limiet. Je betaalt alleen rente over het opgenomen gedeelte. Over het algemeen is een persoonlijke lening voordeliger dan het doorlopend krediet. In sommige gevallen, vooral wanneer je niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt, kan een doorlopend krediet handiger zijn.