De lekkere temperaturen, het leuke uitgaansleven en de vele mooie stranden maken Ibiza tot een erg populaire bestemming voor een tweede huis. Ben jij benieuwd naar dingen die komen kijken bij een vakantiehuis kopen op Ibiza? Lees dan dit artikel. 

De cultuur

Het oude centrum van Ibiza heeft veel te bieden waaronder geschiedenis. In het oude stadje kun je de opgraving van de ruïnes van de zevende eeuw zien. Alle artefacten die hier gevonden zijn, worden tentoongesteld in het kasteel-museum, samen met andere items. De poorten van Ses Tales die naar het kasteel leiden, zijn echte meesterwerken. Verder kan je er de Spaanse Villa Dalt bewonderen in Ibiza. Wanneer je hier naartoe gaat, moet je niet alleen door de middeleeuwse straten lopen, maar ook de muren van het kasteel beklimmen. Je hebt er ook een landhuis wat je kunt bezoeken, dat toebehoorde aan een rijke familie en nu is gerestaureerd. Het landhuis is open voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe het leven van de lokale bevolking was een eeuw geleden. Wil jij ook genieten van deze Spaanse cultuur een huis kopen in Spanje kan bij villanovaspain.com.

Bezienswaardigheden 

In Ibiza zijn erg veel clubs te vinden. Buiten het uitgaan in de avonden kun je overdag ook genoeg ondernemen. Dit is erg leuk voor mensen die van actieve recreatie en extreme sporten houden. Wil je op en speedboot varen? Op de meest grootte stranden van Ibiza kun je een boot, jetski of catamaran huren. Ben je meer een zeil type of wil je dit juist graag leren? Dat kan, want er zijn vele zeilscholen tot jouw beschikking. Ze hebben programma’s voor ervaren zeilers en voor beginnende zeilers. Als laatste punt, mag de prachtige oude architectuur natuurlijk ook niet achterblijven. Kortom, een eiland waar van vele vakanties genoten kan worden of in dit geval misschien zelfs wel een permanent verblijf!

De stranden van Ibiza

Ibiza wordt wereldwijd gewaardeerd door heel erg veel toeristen. De warme zee en de hete zon trekken bezoekers van over de hele wereld aan. De totale lengte van de stranden van Ibiza ligt rond de 18 kilometer. Veel strandjes zijn kleine rotsachtige baaitjes. Een echt hippie strandje, is het schilderachtige strand van Cala Benirras, gelegen op het noordelijke deel van het eiland. Het strand staat bekend om zijn levendige en informele sfeer. Het enige nadeel van Cala Benirras is dat het ver uit de buurt is van haltes van het openbaar vervoer. Je kunt er dus echt alleen met een eigen auto komen. Een ander mooi strand is Cala de Portinatx. Dit strand ligt in het rustige Noordoosten van Ibiza. Het is een zeer comfortabele plek om te rusten met kinderen waardoor er erg veel gezinnen te vinden zijn.