Het klinkt vreemd, maar een van de meest recente trends op de huizenmarkt is het verkopen en vervolgens terughuren van je woning. Dit systeem staat ook wel bekend als sale-and-leaseback. Steeds meer woningeigenaren kiezen voor deze strategie en worden van huiseigenaar huurder. Maar waarom doen ze dit? Wat zijn de voordelen van je huis verkopen en terughuren met Bagro Vastgoed?

Vrijelijk beschikken over de overwaarde van je vastgoed

Een huis verkopen en terughuren met Bagro Vastgoed is met name interessant voor woningeigenaren die het grootste gedeelte van hun huis al afbetaald hebben. Als je woning bijna of geheel is afbetaald, kun je profiteren van de overwaarde van je huis. Door je huis te verkopen verzilver je het geld dat anders in de stenen zit. Je hebt een mooi kapitaal voorhanden, waarmee je je eigen woning dan weer kunt terughuren. Zo profiteer je niet alleen optimaal van de waardevermeerdering van je woning over de afgelopen decennia, maar heb je ook een flink geldbedrag tot je beschikking.

Je hoeft niet te verhuizen

Prettig aan je eigen huis verkopen en vervolgens terughuren, is dat je niet hoeft te verhuizen. Je blijft gewoon op je oude vertrouwde stekje wonen. Dit bespaart een hoop tijd, geld en natuurlijk ook stress. Je hoeft namelijk niet naar een nieuwe buurt te verhuizen en kunt gewoon blijven in de fijne omgeving waar je nu woont.

Minder zorgen voor morgen

Je huis verkopen en terughuren met Bagro Vastgoed heeft ook als grote pluspunt dat je je geen drukte meer hoeft te maken over woningonderhoud. Je huurt nu, dus je hoeft de woning zelf niet meer te onderhouden. Kleine reparaties en aanpassingen zijn voor kosten van de verhuurder. Wat qua zorgen ook scheelt bij het huis verkopen en terughuren via een vastgoedmakelaar, is dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over een eventuele waardevermindering van je pand.

Je bent af van diverse soorten belastingen

Woningeigenaar zijn betekent dat je met allerlei belastingen te maken krijgt. Als je ervoor kiest om je huis te verkopen en te gaan huren, ben je van deze financiƫle en administratieve rompslomp af. Alle belastingen en dergelijke worden gewoon in de huurprijs verrekend. En dat scheelt je natuurlijk een hoop kopzorgen en geregel!