Het verduurzamen van jouw huis is een slimme keuze als je kijkt naar wat het jou allemaal kan opleveren. Je kunt je woning verduurzamen met kleine, maar ook grotere stappen. Je kunt al een kleine stap zetten door bijvoorbeeld tochtstrips te plaatsen bij de brievenbus, energiezuinige apparaten aan te schaffen of een douchekop op te hangen die niet teveel water verbruikt. Maar welke grote stappen kan je nemen? We belichten ze hier. 

De spouwmuren isoleren

Niet bij elke woning is het mogelijk om de spouwmuren te isoleren, maar wanneer jouw woning hier wel geschikt voor is, bespaart dit jou snel veel geld als je kijkt naar de energierekening. Het (laten) isoleren van de spouwmuren is een grote investering, maar de jaarlijkse opbrengst die je eruit haalt, maakt dat je het snel terug kan verdienen. Ook bevestigd Makelaardij Van der Eijken dat je woning erg stijgt in de waarde. Het is dus ook nog eens gunstig wanneer je jouw huis ooit weer zou willen gaan verkopen. 

Het dak isoleren

Als je dan toch al bezig bent met het isoleren van de spouwmuren kun je meteen het schuine dak meenemen. Sommige mensen besparen tot wel 650 euro per jaar doordat ze het dak hebben laten isoleren, dit is natuurlijk mooi meegenomen. Zeker wanneer je sowieso iets aan het dak laat veranderen, zoals een dakkapel, kun je meteen de isolatie erachteraan laten doen. 

Een zonneboiler 

Een zonneboiler zorgt ervoor dat water verwarmd wordt door de zon. Je verwarmd het water dus met een energie uit een natuurlijke bron. In dit geval verwarmt de zon het water en zo heeft de ketel het wat makkelijker als jij onder de douche staat. Het verwarmen van water door de zon kost jou aanzienlijk minder, of zelfs geen, gas!

Zonnepanelen gaan gebruiken

Zonnepanelen zetten zonnewarmte om in stroom. De hoeveelheid zonnepanelen die je nodig hebt om de hele woning van stroom te voorzien, is afhankelijk van een paar punten. Hoe ligt de woning bijvoorbeeld ten opzichte van de zon. Maar ook van hoe groot het dakoppervlak is én van de hoeveelheid stroom die jij thuis verbruikt. Zonnepanelen kosten heel wat om aan te schaffen, maar uiteindelijk zijn jouw energiekosten aanzienlijk lager en jouw woning wordt meer waard.