Ben je op zoek naar een betrouwbare, voordelige en gedegen verzekering van je zeilschip? Of wil je binnenkort je motorboot van Zijlmans Jachtbouw verzekeren? Of je nu een zeilboot of je motorboot van Zijlmans Jachtbouw verzekeren wilt: belangrijk is dat je goed nadenkt over je bootverzekering en de juiste verzekering afsluit om niet in de problemen te komen. Maar hoe kies je een geschikte bootverzekering uit? In dit artikel geven we je de beste tips om slim een verzekering te kiezen en samen te stellen. Doe er je voordeel mee!

Bepaal welke dekking wenselijk is

De beste tips die we je kunnen geven als je je sloep, zeilboot of je motorboot van Zijlmans Jachtbouw verzekeren wilt, is om eerst vast te stellen of je alleen voor een WA-verzekering gaat, voor WA met en beperkt casco of voor een WA met volledig casco (ofwel all risk). Als je dit namelijk goed helder hebt, kun je diverse aanbieders van verzekeringen goed met elkaar vergelijken.

Gebruik een onafhankelijke vergelijkingssite

De premie van je bootverzekering is afhankelijk van tal van factoren, zoals de lengte en de algehele staat van je boot, de leeftijd, eventueel eerder (geclaimde) schade, et cetera. Wil je verzekeraars eerlijk kunnen vergelijken, dan is het slim om op deze punten meerdere aanbieders, ga uit van minimaal drie, naast elkaar te zetten. Dit kun je het slimste en snelste doen via een onafhankelijke en gratis vergelijkingssite. Tik op Google ‘bootverzekering vergelijken’ in en je zult zien dat er veel onafhankelijke internet vergelijkers zijn die je kunt gebruiken om de voor jou beste deal te vinden. Let bij je zoektocht natuurlijk niet alleen op de prijs van de verzekering, maar zeker ook op de inhoud. En lees, voordat je een scheepsverzekering gaat afsluiten oversluiten, eerst goed alle voorwaarden door die de verzekeraar aan de verzekering gesteld heeft. Door je goed in te lezen voorkom je namelijk teleurstellingen achteraf.

Let op het zogeheten ‘eigen gebrek’

Een specifiek punt van aandacht bij het vergelijken van verzekeringen voor je boot, is het zogenoemde ‘eigen gebrek’. Hieronder wordt een gebrek verstaan die specifiek voor jouw boot geldt en bij soortgelijke boten niet voorkomt. Je kunt dit gebrek wel of niet laten meeverzekeren. Vaak is het slim om ook eigen gebrek af te dekken, omdat je dan het meest kwetsbare van je boot goed dekt!