Wanneer je een eigen onderneming hebt, brengt dit veel verantwoordelijkheden met zich mee. Eén van deze verantwoordelijkheden is het bijhouden van je administratie. Als ondernemer ben je verplicht om belastingaangifte te doen en daarnaast is het fijn om inzicht te hebben in de financiële situatie van je eigen onderneming. Je kunt de boekhouding zelf bijhouden of uitbesteden aan een accountant of boekhouder. In dit artikel vertellen we je waarom dat laatste een slimme keuze kan zijn. 

Boekhouding is tijdrovend

Als jij een eigen onderneming hebt gestart, heb je waarschijnlijk een passie voor hetgeen dat je verkoopt of levert. Daar ben je dan natuurlijk ook het liefst zoveel mogelijk mee bezig. De boekhouding van een onderneming kost echter veel tijd en die tijd gaat dus af van de tijd die je hebt om te doen wat jij leuk vindt. Als je plotseling veel klanten krijgt, kan de boekhouding ook wel eens vergeten worden. Wanneer je ervoor kiest om de boekhouding uit te besteden aan een boekhouding of een accountant zoals Doomen & Quist, kost dit wel wat geld maar hierdoor houd jij je tijd over om verder te werken aan jouw onderneming.

Complexe boekhouding

Iedere administratie is anders. De ene ondernemer hoeft maar een aantal facturen per maand te versturen, terwijl de ander er misschien wel twintig per dag ontvangt en verstuurt. Wanneer je ook in het buitenland werkt, moet je goed letten op de belasting die geheven wordt. Indien de administratie van jouw onderneming erg ingewikkeld is, kan het slim zijn om de boekhouding uit te besteden. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld wordt en je niet voor verrassingen komt te staan.

Advisering

Naast het bijhouden van de boekhouding, geven veel accountants ook adviezen op financieel, bedrijfseconomisch en fiscaal gebied. Ben je dus naast een geordende boekhouding ook op zoek naar professioneel advies voor jouw onderneming? Dan kan het zeker slim zijn om eens op zoek te gaan naar een goede accountant bij jou in de buurt.

Accountant uitkiezen

Wil jij je boekhouding uitbesteden aan een accountant of wil je advies voor jouw onderneming? Zorg dan dat je een goede accountant zoekt die voldoet aan jouw verwachtingen.